Радио Кочани
Кочани

ДПСС Кочани на панел дискусија „Предизвици и современи трендови за планинско спасување” во Струмица

62

Во текот на вчерашниот ден  во Струмица, ДПСС Кочани присуствуваше на Панел Дискусија  ,,Предизвици и современи трендови за планинско спасување”
организирана од страна на центарот за развој на Југоисточниот плански регион во партнерство со Алпинистичкиот клуб СКАЛА кој е член на  СОЈУЗОТ ЗА ПЛАНИНСКО СПАСУВАЊЕ
Главната цел беше запознавање  со значењето на системите за планинското спасување, како и неопходноста од институционално и системско решавање, на ова прашање во регионот, како предуслов за развој на авантуристичкиот туризам и безбедноста на граѓаните.

СОЈУЗОТ ЗА ПЛАНИНСКО СПАСУВАЊЕ има расположливи ресурси со своите членови да ги подржи во развојот сите центри за развој на планските региони во Република Македонија

Неизмерна благодарност до центарот за развој на Југоисточниот плански регион и г-нот Ѓоко Камчев што ја препозна стручноста на планинското спасување.

 

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. ПрифаќамПовеќе