Радио Кочани
Кочани

Зрновци – Осумнаесет студенти и ученици ќе добиваат стипендии

396

Градоначалникот на Оптина Зрновци, Борчо Коцев, ги потпиша договорите за користење на вкупно 18 стипендии согласно Правилникот за доделување на стипендии по три основи за учебната 2022/2023 година :
✅новозапишани редовни студенти во прва година на државните универзитети во Република Македонија.
✅ученици на самохрани родители и
✅ученици на невработени родители
За исплата на истите општина Зрновци од сопствен буџет ќе обезбеди 333 000 денари.

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе