Радио Кочани
Кочани

Зрновци – Локалната депонија ќе се дислоцира, а просторот ќе се пошуми

229

За десет месеци од 2022 година службите на Општина Зрновци расчистиле повеќе диви депонии и реализирале повеќе еколошки акции.
Викендов во рамките на Проектот за воспоставување на систем за управување со отпад во Источниот плански регион, преку ИПА 2 програмата, Општината започна со целосно расчистување, дислокација и затварање на локалната депонија покрај коритото на река Зрновка .


По целосно уредување, овој простор ќе биде пошумен со долгогодишни и брзорастечки садници, информираат од Општина Зрновци .

 

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. ПрифаќамПовеќе