Радио Кочани
Кочани

Националната годишна награда за жена претприемач на микро компании ја доби Даниела Јосевски од Кочани

3,344

Во организација на Здружението на бизнис жени, во партнерство со Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување и Сојузот на стопански комори на Македонија, денеска во Скопје започна Вториот годишен самит на Национална платформа за женско претприемништво.

На Самитот на тема „Инспиративна иднина“, чија цел е зголемување на видливоста и профилот на Националната платформа и придобивките што таа ги обезбедува за засегнатите страни и за женското претприемништво, беа доделени и наградите за најуспешни претприемачки за 2022 година.

Наградата за жена претприемач во категоријата микро компании ја доби Даниела Јосевски од Кочани, сопственичка и управителка на книговодственото биро „Јосевски консалтинг“ и дел од менаџерскиот тим на платформата за огласување „Маркетплус.мк“, која според податоците од Централен регистар исполнила најмногу од зададените критериуми за изборот.

На Самитот се споделувааат најдобри практика и идеи за промоција, развој и поддршка на женското претприемништво.

Општина Кочани како потписник на декларацијата за соработка со Националната платформа за женско претприемништво во наредната година ќе ги проширува мерките и активностите преку овој проект којшто е кофинансиран од Европската Унија.

 

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. ПрифаќамПовеќе