Радио Кочани
Кочани

ФК „Осогво“ доби песна… „Навивачка“ се вика…

617

ГФК Осогово – Навивачка

Продуцент – Јордан Манов

Текст – Јане Гицев

Учесници во проектот :

Весна Малинова, Петар Малинов, Александар Вржалски, Јордан Димитријев, Ненад Томев, Боби Мил, Гоце Зашев

Поддржано од ЗГ “НИКОЛА МАНТОВ” ОД НАРОДОТ ЗА КЛУБОТ

ТЕКСТ ПРВА СТРОФА:

ИМА ЕДЕН КЛУБ КАКО

НИКОЈ ДРУГ

ЗА НЕГО НАВИВАМЕ,

РАДУВАМЕ, ТАГУВАМЕ

ЕДНА ЖЕЛБА ИМАМЕ

МАНТОВ ПОЛН

ДА ВИДИМЕ

ПРВА ЛИГА ДА ОСВОИМЕ

РЕФ:

СЕГА ВИКНИ ГЛАСНО ТИ

ЗА НАРЕДНИ 100 ГОДИНИ

ЗА НАРЕДНИ 100 ГОДИНИ

ОСОГОВО КЕ ПОСТОИ

ОСОГОВО КЕ ПОСТОИ

ТРИБИНИ ПОЛНИ

СЕЈМЕНИ

СИНО ЖОЛТИ ДРЕСОВИ

ПЕЈАТ ПЕСНИ ОДНОВО

ОД ТЕБЕ НЕМА ПОДОБРО

НАПРЕД НАШЕ ОСОГОВО

ВТОРА СТРОФА:

ОД СИВИ ДОМ ДО

АТОМСКИ

ДОКЛЕВЕЦ ДО СТРИШАНИ

ЛУГЕ ПЕАТ ЗАДИШАНИ

ЗА ТРИТЕ ГОЛА ПИШАНИ

А СЕГА ВИКНИ ВИКНИ

ГЛАСНО ТИ

ОСОГОВО КЕ ПОСТОИ…

РЕФ X 2

 

 

 

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе