Радио Кочани
Кочани

Зрновци – Започната е постапка за изградба на акумулација на Зрновка

230

Започнуваме со остварување на сонот на многу ѓенерации жители и посетители на општина Зрновци.
Конечно по многу децении само зборови и желба за изградба на Акумулација на река Зрновка, инициравме постапка, а истата од страна на Владата е проследена на понатамошно постапување од страна на МЗШВ и Мин. за транспорт и врски со насока да не известуваат за превземање на активностите.
Ваква градба од државно значање за подрачја и градби претставува од витално државно значање како и бенефит на пет соседни општини и економска преродба за општина Зрновци од аспект на развојот на туризмот, спортот, водоснабдување, наводнување на земјоделски површини во атарот на пет општини како и за инсталирање на хидро електрана, наведува преку фесјбук статус градоначалникот на Општина Зрновци, Борчо Коцев.

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе