Радио Кочани
Кочани

Молчењето е злато, а ние сме „златен“ народ

1,940

И додека ние таканаречени останати граѓани мака мачиме да обезбедиме доволно средства за да ги покриеме давачките  за минимална плата од 20 175 денари, нашите функционери си поделија плати со 6 и 7 пати повисоки месечни приходи. Сега веднаш се поставува прашањето: Дали нивната работа и месечен анажман е толку голем да тие само за 2 месеци го заработуваат приходот за коj ниe работиме 12 месеци – односно цела година. Дали нивните 320 часа ангажираност ( со прашалник)  се рамни на нашите 1 920 часа?

Затоа младите во земјава не сакаат да работат и доколку не успеат да станат функционери си заминуваат.

Ќе се претвори ли Македонија во земја на функционери и пензионери?

Можеме ли сите да бидеме функционери и пензионери? Каде се земјоделците и сточарите, оние што не хранат? Каде е обичниот работник, оној со чиј труд се исплаќаат платите на газдите, вработените во јавниот сектор, функционерите и пензионерите?

Си поставуваме безброј прашања, а одговор нема кој да даде.

Молчењето е злато, вели една наша стара поговорка, а ние сме „ Златен народ“!

 

 

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе