Радио Кочани
Кочани

Виница – Во тек е расчистување и уредување на речното корито на Градечка река

307

Според договорот што го има склучено Општина Виница со фирмата „ ГРАНД -УНИ ИНВЕСТ “ ДООЕЛ Виница по завршување со расчистување на речното корито на Градечка река веднаш се продолжува со расчистување и уредување на речното корито на Виничка река.
Со механизација се врши ископ на земја од 3-та и 4- та категорија, отстранување на шут, отстранување на диво обраснати дрвја и длабоки корени, порамнување и уредување на речното корито.
Средствата се обезбедени од Буџетот на Општина Виница.

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе