Радио Кочани
Кочани

Склучен Меморандум за соработка помеѓу Општина Кочани и Здружението на граѓани „Младите можат“

147

Денеска, во просториите на општинската сала на Општина Кочани беше склучен Меморандум за соработка помеѓу Општина Кочани и Здружението на граѓани „Младите можат“.

Проектот „Младински локални банки” има за цел да создаде механизам за соработка помеѓу младите, локалната власт и локалната бизнис заедница, што резултира со општинско финансирање на младински проекти.

„Младинската локална банка” на Општина Кочани ќе овозможи на 10 учесници – членови на локалниот одбор на младинската банка да дејствуваат како креатори на промени во нашата заедница.

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе