Лути се и незадоволни  од игнорирањето на власта која ги оставила на цедило при жетвата и откупот на оризот.

Велат нема ништо и од ветувањата за исплата на субвенциите а, ги нема ниту ветените 3 денари поддршка а откупните цени се пониски од производните и не можат да си вратат вложените пари.

Д.Михајлов