Радио Кочани
Кочани

Освен што не го селектираме отпадот, го фрламе и надвор од контејнерите (следува кус видео запис)

504

Денеска на тротоарот од големиот паркинг во ГТЦ Кочани, видовме уште една слика која во потполност ја одразува совеста за која многупати сме пишувале и зборувале.

Уредно поставени контејнери за комунален отпад, за отпад од хартија, стакло и пластика, како во современите урбани средини. Кај нас повторно истата слика, фрламе надвор од обележаните места, не водиме сметка за селектирање на отпадот, фрламе сè и сешто.
Кучињата скитници одвај чекаат да најдат нешто за јадење и ако некој им се приближи можат да станат агресивни.
Овие сепак беа обележани со маркица.

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. ПрифаќамПовеќе