Радио Кочани
Кочани

Се расчистува кејот на Реката Масалница

539

АНКЕТА

Ќе има ли парламентарни избори во 2023 година?

Во изминатиот период интензивно се работеше на расчистување и уредување на обраснатото корито на дел од Реката Масалница во Оризари.

Со механизација е исчистен простор од околу 6 илјади квадратни метри со сечење на диво израснати дрвја, вадење длабоки корења, машински ископи, порамнување и уредување на речното корито. Расчистувањето на кејот на Оризарска Река и хортикултурното уредување продолжува и во наредниот период.

Изведувач на работите е фирмата „Стоименов“.

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. ПрифаќамПовеќе