Радио Кочани
Кочани

Амфенол има потреба од референт за локално царинење…

2,651

Моментално имаме потреба од 1(едно) ново вработено лице за работно место

 Референт за локално царинење

 

Одговорности и задачи:

·         Локално царинење во увоз/извоз(подготовка на декларации и поднесување на истите во царинскиот систем)

·         Тековни активности поврзани со локалното царинење ( испраќање документи до секторите за логистика,изготвување на спецификации со оцаринети пратки …)

·         Водење на евиденција и изготвување месечни извештаи согласно потребата од работењето

·         Следење на царински стапки и промена на истите во водичот за царинење

 

Потребни квалификации:

  • Високо образование (предност општествени науки)
  • Работното искуство ке се смета за предност (посебно во производствена фирма)
  • Познавање на англиски јазик
  • Солидно познавање на работа со компјутери MS Office
  • Способност да ги следат и почитуваат процедурите и работните упатства.
  • Да можат да работат под временски притисок

 

 

Вашите апликации ги очекуваме најдоцна до 13.01.2023 година по електронски пат на следнава адреса: [email protected] или директно во канцеларијата на оддел за човечки ресурси.

 

Напомена:

  • Ќе бидат контактирани само лицата кои ќе влезат во потесен избор.
  • Апликациите без назнака за кое работно место се однесуваат нема да се земат во предвид.

 

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. ПрифаќамПовеќе