Радио Кочани
Кочани

Одржани Новогодишни концерти на ФА „Љупчо Сантов“ од Оризари

210

АНКЕТА

Ќе има ли парламентарни избори во 2023 година?

На 24 декември (сабота) беше одржан концерт со играорната група во Домот на културата во Зрновци, додека на 25 декември (недела) по 21-ви пат беше одржан традиционалниот концерт во Домот на културата во Оризари.
Во изминатата 2022 година, ФА „Љупчо Сантов“ имаше учество на 24 фестивали и манифестации во Македонија со 59 настапи, успешно презентирајќи го изворниот фолклор од Осоговијата.
Од ФА „Љупчо Сантов“ најавуваат дека и во 2023 година имаат предвидено богата програма со учество на фестивали и манифестации во Македонија и странство.

 

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. ПрифаќамПовеќе