Радио Кочани
Кочани

АИКИДО клубот Нико од Кочани освои 19 медали на Државното првенство во Битола

903

На денешнотo Државно првенство во аики демо во Битола Клубот за реално аикидо Нико од Кочани со 18 натпреварувачи освои 19 медали од кои 9 се златни, 7 сребрени и  2 бронзени и 1 златен за најдобар ассистент.

Првенството беше во организација на Аикидо федерација на Македонија-реално аикидо на чело со мајсторот Ѓуро Илиќ.

Резултати:
У15–ж-63+к
1.Тамара Постолова, Нико
2.Андреа Димитрова, Нико

У15–ж-57к
1.Александра Чолева, Нико

У18–ж-60к
1.Викторија Постолова, Нико

У18–ж-57к
1.Ангела Гицова, Нико

У18–м-73к
1.Кирил Апостолов, Нико
2.Кирил Јованов, Нико
3.Благоја Тасески, Нико

У21–ж-57к
1.Љупка Јорданова, Нико

У23–м-81к
1.Оливер Серафимов, Нико

У11–ж-30к
1.Теодора Анчевски, Маруи
2.Ива Стефанова, Нико

У11–ж-48к
1.Матеа Мицова , Нико
2.Викторија Апостолова, Нико

У11–м-30к
1.Стефан Гоцев , Нико
2.Лука Серафимов, Нико
3.Никола Ристов, Нико

У11–м-27к
1.Ален Максимов, Нико
2.Мартин Митев, Нико

У11–м-40к
1.Павел Чавкоски, Маруи
2.Максим Нисев, Нико

Најдобар асистент – Кирил Јованов – Нико

IPON.MK

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе