Радио Кочани
Кочани

Потребни се донации за доизградба на црквата св.Спас во с.Бели-Кочанско

841

Потребни се донации за изградба на св.Спас во с.Бели-Кочанско

Остана уште само малку за надворешниот изглед на црквата да биде завршен и да се продолжи со градежните активности во внатрешниот дел.
За краток период успеавме многу, каде и да е ни пристигнува зима и правиме напори доколку успееме да ја изградиме куполата за да не дозволиме црквата да биде оставена на временските неприлики кои ни следат со самото доагање на зимата а сето тоа може да се одрази лошо на се што е изградено до овој ден.
Затоа ја користам оваа прилика и уште еднаш ѓи замолувам сите кои досега од било какви причини сеуште немаат донирано за 2022 година доколку се во можност нека го сторат тоа во најбрз можен рок бидејки финансиските средства со кои располага црковниот одбор се веќе за жал при крај и без ваша помош не можеме да успееме да ја изградиме куполата која остана како најбитен елемент на надворешната страна.
Со почит.
Црковен одбор.

 

Ваша донација за доизградба на црквата можете да извршите на следниов линк:

 

https://www.gofundme.com/f/ykk92w?utm_source=customer&utm_medium=copy_link&utm_campaign=p_cf%20share-flow-1&fbclid=IwAR1pHpFDmf0aO1xcNa-gy-QONHZYU0RPh3ufTyui28OWlplhkleD0QwEps8

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. ПрифаќамПовеќе