Радио Кочани
Кочани

Виница – Со 9 милиони денари ќе се реконструираат и асфалтираат повеќе улици во општината

219

АНКЕТА

Ќе има ли парламентарни избори во 2023 година?

Општина Виница склучи Договор за реконструкција на улицата „Ангел Винички“, за асфалтирање на дел од улицата „Кирил и Методиј“ и за крпење на ударни дупки во градот и населените места.
Истоа така, со овој договор е предвидено и асфалтирање на 2 улици во селото Градец, како и асфалтирање и реконструкција на 2 улици во Блатец.
Вредност на овој договор изнесува 9.000.000 денари, а средствата се обезбедени од буџетот на Општина Виница.
Покрај ова, општинските служби изработија проектно техничка документација за изградба и реконструкција на улиците„Страшо Пинџур“, „Славчо Стојменски“ и за 4 улици во селата Градец и Блатец.

 

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. ПрифаќамПовеќе