Радио Кочани
Кочани

Потпишан договорот за реализација на проектот „Опремување на Мултикултурниот Центар во Кочани“

706

Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов го потпиша договорот за проектот наменет за опремување на Мултикутурниот Центар во Кочани, којшто е одобрен од страна на Бирото за регионален развој преку јавниот повик за доделување на средства за финансирање на проекти за развој на урбаните подрачја, одржлив и урбан развој од Програмата за рамномерен регионален развој за 2022 година.

Преку проектот Мултикултурниот Центар во Кочани ќе се опреми со систем за греење, ладење и вентилација, што ќе придонесе користење на објектот во текот на целата година, како и ставање во функција на Мултикултурниот Центар на услуга на сите граѓани на Општина Кочани за одржување на културни манифестации, концерти, кино проекции, јавни трибини, работилници, семинари, презентации, промоции и сл.

Главна активност која ќе се резлизира со овој проект е набавка, транспорт и монтажа на систем за греење и ладење со современа инвертер технологија, како и енергертски ефикасен вентилационен систем.

Вкупниот проценет буџет на проектот е 3.174.200,00 од кои 2.515.490,00 се од Бирото за регионален развој, а остатокот е обезбеден од Буџетот на Општина Кочани.

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. ПрифаќамПовеќе