Радио Кочани
Кочани

Денови на кочанскиот ориз – 2022

738

5 октомври, среда
17 ч. – ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани
Промоција на книгата „Солзите на сестра ми“ / автор Лилјана Зашова / промотор Славица Цветкова
6 октомври, четврток
12 ч. – ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани
Литературно читање и промоција на книгата Поетски алманах од група автори „Збор“ / промотор Славица Цветкова
6 октомври, четврток
Средба со писателите Горјан Петревски, Филип Димкоски и Власта Цениќ
15:15 ч. – ООУ „Раде Кратовче“ – Филип Димкоски
15:15 ч. –ООУ „Св. Кирил и Методиј“ – Горјан Петревски
6 октомври, четврток
18 ч. – ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани
Промоција на книгата „Ѕвездена лектира / автор Власта Цениќ / промотори Горјан Петревски и Филип Димкоски
6 октомври, четврток
19 ч. – Мултикултурен центар
Аулос квартет – концерт
7 октомври, петок
Средба со писателите Горјан Петревски, Филип Димкоски и Власта Цениќ
10 ч. – ООУ „Крсте Петков Мисирков“- Филип Димкоски и Горјан Петревски
12:15 ч. – ООУ „Малина Поп Иванова“- Горјан Петревски
12:15 ч. – ООУ ООУ „Никола Карев“ – Филип Димкоски
12:15 ч. – ООУ ООУ „Никола Карев“ – Власта Цениќ

Музички настапи, друго…

По повод Меѓународната културна манифестација „Денови на кочанскиот ориз“, Општина Кочани организара настап на популарни музички имиња.
На 8 октомври во село Горни Подлог од 12 часот ќе настапи интерпретатроката на народни песна Ирена Спасовска, истиот ден во Градскиот парк во Кочани од 13 часот свој концерт ќе одржи Зарина Првасевда со Ансамблот и во вечерните часови од 19 часот се планира рок концерт на групата „Паркети“ и групата „Дејзи“
****
На 8 октомври од 10 часот во нива во село Горни Подлог ќе се одржи обичајот Зажнејување и вршидба по што во дворот на црквата Св.Јован Крстител во селото ќе следува културно-уметничка програма
– настап на фолклорни ансамбли од странство
– настап на изведувачот на народни песни Ирена Спасовска.

***
Забавно- рекереативната програма во Градскиот парк на 8 октомври ќе се одржи од 12 часот па се до доцните вечерни часови во рамки на која ќе настапат училишта, градинки, ќе се доделат награди за најдобрите литературни и ликовни творби, изведби од фестивал за деца „Музички бранови“ и сл… Во текот на целиот ден граѓаните освен што ќе можат да ја следат културно-рекретаивната програма, ќе имаат можност да ги посетат изложбените и продажни штандови со: ракотвроби, производи, изработки, органска храна , уметнички дела и сл.

Текстот е изработен од Општина Кочани

 

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. ПрифаќамПовеќе