Радио Кочани
Кочани

Започна асфалтирањето на улицата „Јордан Зафиров“

398
Денеска започна асфалтирањето на улицата „Јордан Зафиров“ во должина од 300 метри и ширина од 5 метри. Претходно при изградбата на улицата беа извршени подготовките пред асфалтирање, како што се нивелирање шахти, поставување на улични ивичњаци итн.
Во склоп на изградбата на завршетокот на улицата изграден е и паркинг простор наменет за повеќе возила.
Работите ги извршува фирмата ВЕ – Група Радовиш.
Истовремено се работи и на новоизградена улица „Смилевски Конгрес“ во должина од 190 метри и ширина од 6 метри.
Во работните подготовки пред асфалтирање на истата беше извршено ископ и тампонирање, а денеска се поставуваат улични ивичњаци. Од десната страна на улицата ќе биде изграден тротоар, а се предвидува и паркинг простор од десната страна на парцелата на новата детска градинка.
Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе