Радио Кочани
Кочани

Зрновци – Поставени контејнери за електричен и електронски отпад

312
По потпишаниот договор за Соработка и подршка во управувањето со посебните текови на отпад на ЕЛС помеѓу Општина Зрновци и Друштвото за управување со отпад „Елколект“, со донесена одлука за одредување на локација на улица “Авној”.
Таму се поставени контејнери за собирање и селектирање на електричен и електронски отпад , и помали садови за собирање на електричен отпад во Локалните институции на територија на Општина Зрновци!

Сите заедно, совесно и одговорно со собирање и правилно селектирање на отпадот можеме да придонесеме кон подобрување на животната средина и остварување на одржливи практики кои ќе имаат долготрајни и позитивни ефекти во нашата општина, стои во фб – објавата на градоначалникот, Борчо Коцев.
Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе