Радио Кочани
Кочани

Зрновци – Извршена санација и замена на старите водоводни пропусти

243
За решавање на проблемите и потребите за нормално и навремено наводнување на земјоделските површини, денес извршивме санација и замена на старите и нефункционални водоводни пропусти долж патниот правец Зрновци-Виница.
Општина Зрновци е партнер на земјоделците во создавање услови за нивно нормално функционирање.

Слепата, нема и глува институција АД Водостопанство- Брегалница Кочани, освен собирање арач од земјоделците за 10 години, 10 лопати песок немаат инвестирано.
Се надевам дека во блиска иднина ќе имате отчет каде и на кој начин ги трошите парите на земјоделците, наведено е во фејсбук објава на градоначалникот Борчо Коцев.
Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе