Радио Кочани
Кочани

Денеска во 13, 30 – Во МКЦ Детска патувачка фолк библиотека

111
На 21 ноември (вторник) 2023 г. во 13 и 30 часот во Мултикултурниот центар, ќе се реализира музичко-фолклорен настан насловен „Детска патувачка фолк библиотека“, со промоција на две фолк-сликовници.

Настанот е во организација  на ЈОУ Библиотека „Искра“, во соработка со  ООМУ „Ристо Јуруков“ и ФОЛКОНИКА- Центар за зачувување на македонската фолк музика, фолклорно творештво, едукација и иновации за деца.
На интерактивниот настан со музички изведби, се со цел претставување на македонското фолклорно наследство на младите генерации, ќе учествуваат ученици од основните училишта од Кочани и основното училиште од Оризари. Целта на ваквиот интерактивен настан, каде што младите ќе земаат учество е да ги научиме младите генерации да го негуваат и да го зачуваат македонското музичко-фолклорно културно наследство.
Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе