Радио Кочани
Кочани

Приватно здравствено осигурување за сите над 2900 вработени, комплетно ќе покрива ,,Амфенол Технолоџи Македонија” и во наредниот период.

7,252

Продолжува еден од најзначајните проекти на АТМ за грижата за своите вработени, кој овозможува бесплатно лекување во најсовремените клиники и здравствени установи во државата. Со осигурувањето кое ,,Амфенол” го плаќа за сите свои вработени, услугите во приватното здравство за нив се бесплатни. Сите вработени поседуваат картички за приватно здравство, а досега многумина го искористија бенефитот од лекувањето во најголемите клиники : ,,Систина” Клиниката ,,Жан Митрев” ,,Ремедика”… како и во приватни здравствени установи во Кочани и другите градови. Задоволството кај сите вработени е оправдано големо, дотолку повеќе што е општо позната состојбата во нашето здравство и тешкиот, но и многу често невозможен начин да се закаже термин за преглед и лекување и истото да се плати. Досега, откако вработените во АТМ имаат платено приватно здравство, реализирани се голем број прегледи, но и зафати, операции, породувања, во најрелевантните приватни клиники и здравствени установи. Наскоро ќе биде потпишан и новиот договор за продолжување на приватното здравство, за 2024 година, а освен вработените во АТМ, секој вработен под повластени услови ќе има можност да направи здравствена полиса и за членовите на неговото семејство. Целиот проект се реализира преку ,,Македонија осигурување АД Скопје – Виена Иншуренс Груп” а посредува ,,Наше осигурување” – Кочани. Вработените во ,,Амфенол” се најважни и грижата за нив и во иднина останува најголем приоритет за компанијата.

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе