Радио Кочани
Кочани

Домашно свежо месо од Малешевијата ќе биде достапно секој ден и во Кочани. Денеска е отворена новата месарница „Малеш“

2,594

Младиот Александар Јановски од село Митрашинци (беровско), пред 5 години на 23 годишна возраст започнал со одгледување на 5 свињи во планина.

Денеска располага со сопствена фарма од околу 200 расни грла за тов и 15 тина маторици за сопствен подмладок.

Утрово во Кочани ( Стришани )  на улица „Димитар Влахов“ бр. (49) отвори и сопствена месарница со брендот „Малеш“ како би им го доближил на потрошувачите здравото и вкусно месо од домашно производство.

 

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе