Радио Кочани
Кочани

Почна изградбата на неколку канализациски краци во Оризари

205

Започна реализацијата на проектот за изградба на делови од фекалната канализациска мрежа во населеното место Оризари.

По спроведената постапка за јавна набавка, потпишан е договор со изведувачот „КОП инженеринг“ и во тек е изградбата на делови од канализацијата на улицата „Маршал Тито“ во Оризари.

Со проектот е планирано да се градат седум краци од канализацискиот систем, со вкупна должина од 595 м, на различни локации во Оризари.

За оваа инвестиција се наменети 5.341.000 денари, од кои 5 милиони денари се од Министерството за животна средина и просторно планирање, а останатите се од Буџетот на Општина Кочани.

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе