Радио Кочани
Кочани

На 10 ноември – Соња Гиздавиќ ќе ја промовира „Приказни од петка“

242

„Приказни од петка“, прво прозно дело на Соња Драгољуб Гиздавиќ, ќе биде промовирано на 10 -ти овој месец во ЦК „Бели мугри“. Промоцијата ќе започне во 18 часот во фоајето на кочанската Национална установа.
Гостите низ промоцијата ќе ги водат Љупка Јорданова и Анастасија Михаилова, две девојчиња, членови на Драмското студио на „Бели мугри“. Рецензент е Доне Донев, а улогата на промотор ја има Габриела Стефановска.
Соња Драгољуб Гиздавиќ е познато новинарско име од повисоко ниво. Целиот свој работен век го има поминато во националната МРТ. Новинарство специјализирала во Париз, Франција.


Таа е креативец во буквална смисла. Зад неа се четири книги – поезија. Автор и организатор е на пет модни ревии, изработува уметнички накит, активна е во применетата уметност.
„Приказни од петка“ е нејзино прво прозно искуство. Се состои од 31 расказ од животот, во кои автобусот „петка“ во кој се вози авторката, има значајна улога.
Соња Драгољуб Гиздавиќ не е член ниту на Друштвото на писателите на Македонија, ниту на Друштвото на уметниците. Во шега помеѓу пријателите вели дека се чуствува како сокол. А орлите и соколите не летаат во јато.

„Приказни од петка“ е отпечатена во Печатницата „Европа 92“ во 800 примерока.

 

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе