Радио Кочани
Кочани

Фолклорниот ансамбл „Осоговски извор“ од Оризари со свечен настан во функција ги пушти и освети просториите каде што ќе ги извршуваат своите состаноци…

2,487

Фолклорниот ансамбл „Осоговски извор“ од  Оризари со свечен настан во функција ги пушти   и освети просториите каде што ќе ги извршуваат своите состаноци.

Претседателот на Фолклорниот анасмбл „Осоговски извор“, Никола Стојов истакна дека во изминатиов период со помош на граѓаните вљубеници во фолклорот ги опремиле просториите што се лоцирани до Домот на културата во Оризари.

Фолклорниот ансамбл постои од далечната 1972 година,  благодарение на добро познатите браќа Стојанови, а сега младите фолклористи ја продолжуваат нивната долгодогодишна традиција.

На настанот домаќините приредија забава за посетителите, како и дегустација на традиционални јадења од Осоговскиот крај.

Д.Михајлов

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе