Радио Кочани
Кочани

Во Општина Кочани до 10 часот во просек гласале околу 8% од избирачите. Некаде над 10%, а некаде само 4% (ВИДЕО)

626

На 3.480 избирачки места во земјава денеска во вториот круг од седмите претседателски избори можат да гласаат 1.814.317, а на 11-те парламентарни избори 1.815.350 граѓани запишани во Избирачкиот список.

Право на глас има секое лице кое е запишано во изводот од избирачкиот список и поседува важечка лична карта или пасош, односно лична карта или патна исправа чија важност истекла во периодот од 24 јули 2023 до 24 април 2024 година.

На двојните избори можете да гласате само еднаш !

ДИК ги повикува сите граѓани со право на глас, да исзлезат и ја искористат својата граѓанска должност.
Избирачките места се отворени до 19 часот

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе