Радио Кочани
Кочани

Во Библиотеката „Искра“ – Денеска ќе има работилница за мајчиниот јазик

247

По повод 21 Февруари, Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, денеска во 12 часот, ќе се реализира работилница со наслов,,Мајчиниот јазик- мост помеѓу мене и тебе”. Ќе учествуваат ученици од основните училишта од Кочани, на македонски, влашки, турски и бошњачки ќе рецитираат, пеат, творат и со својот мајчин јазик ќе се запознаваат. Со тоа ќе се запознаат меѓу себе не само преку нивниот јазик, туку и преку народната култура и творештво.

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе