Радио Кочани
Кочани

Амфенол ги зголемува капацитетите и бројот на вработени

3,647

Амфенол Технолоџи Македонија и во 2024 г. останува една од најголемите компании во регионот и најатрактивна средина за вработување. Во своите 8 (осум) Бизнис Единици, АТМ има околу 3000 вработени, а и во иднина вработувањата продолжуваат со несмалена динамика.

На огласите за оператори во производство, но и техничари, инженери, менаџери и други високостручни кадри, аплицираат млади луѓе, но и лица со долгогодишно работно искуство, како од државни институции, така и од други фирми во Кочани и поширокиот регион.

Во Амфенол имаат поголеми плати, но и можност за напредување и градење успешни кариери. Најатрактивни за кандидатите кои аплицираат за работа во Амфенол, се бројните поволни услови кои компанијата ги обезбедува за вработените. Најголем е интересот за приватното здравство кое АТМ го плаќа за сите свои вработени и што е голем бенефит, како и сигурната и редовна плата, додатоци и бонуси, ваучери за вработените и нивните деца, грижата за безбедноста на вработените и нивното здравје и одличните услови за работа. 2024 година Амфенол ја започна со ново покачување на платите на сите вработени.

Во континуитет се прават напори и се имаат во предвид сите промени во севкупната економска состојба во државата, за да се одговори навремено на финансиските потреби на вработените и нивните семејства. Покрај зголемувањето на платите што континуирано се прави, продолжува и приватното здравство и другите бенефити, а Амфенол најавува отварање и на нов производствен погон во Кочани. Имено, во март месец ќе почне со работа и деветтата по ред Бизнис Единица на Амфенол Технолоџи Македонија – Bernd Richter GmbH.

Во новиот погон ќе се произведуваат кабли за медицинска опрема, со што Амфенол освен во автомобилската индустрија, телекомуникациските и електро системи, влегува и во нова област и го потврдува својот диверзитет и разноликост во дејноста, што е една од најголемите предности на компанијата.

Имајќи го предвид досегашниот брз раст на Амфенол Технолоџи Македонија, од оваа компанија и во иднина може да се очекуваат само добри вести, нови работни места и проекти кои се од значење за целиот регион.

Може ќе ви се допадне

Интернет страницата користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со прифаќање се согласувате со политиката на приватност колачиња. Прифаќам Повеќе