В среда, 15 мај, со почеток во 13 ч. во Изложбениот салон во Центарот за култура Бели мугри ќе биде

Здружението на пензионерите на Кочани и годинава во рамките на програмата за спортски активности ќе ги

Екологијата и Библијата е насловот на изложбата што денеска ќе биде отворена во ЈОУ Библиотека Искра

Делегација од Амбасадата на Кралството Холандија во Република Северна Македонија, предводена од амбасадорот господин Ваутер Пломп, оствари

Публицистот и новинар во пензија, Киро Герасимов, автор на 56 дела и преведувач на девет книги од словенечки и

Утре од 10.00 часот од Ценатрот на Блатец за првпат ќе стартува првата за Блатец, инаку втора во Виница,

Киро Герасимов, новинар, хроничар, поет вчера ја претстави својата најнова книга, што ја насловил

Изложба на дела од Верче Андонова, кочанчанка, која подолго време живее во Штип, организира

Вечерва во 19 ч. во ресторанот „Але-дар“ во Кочани ќе бидат доделени наградите на најуспешните во спортот во

Во средата вечерта, на ски-патеката 3 на Пониква се одржа првото ноќно скијање.

Страница 1 од 3

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.