Во ЈАУ Библиотека „Искра“ во Кочани вечерва ќе се одржи промоција на книгата Сакам љубов да дишам,

60 ГОДИНИ ФЕСТИВАЛ, БИТОЛА 1959 – КОЧАНИ 2019, 56-то ИЗДАНИЕ ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛНА МАКЕДОНИЈА – КОЧАНИ 2019“

За четврток,16 мај, е закажана првата самостојна ликовна изложба на Нада Ѕмбова Донева, насловена Урбани пејзажи. Овој настан од културата

Пред нешто повеќе од пет години, во октомври 2013 година во Кочани започна со работа американската

На 4 мај во ЦК Бели мугри во Кочани ќе се одржи хуманитарен перформанс со музика и стенд ап комедија.

Летен музички фестивал - Aqva Summer Festival ќе се одржи во Клубот Аква во Кочани од 26 јули до 28 истиот

Реализирана е уште една, петта по ред манифестација на која новинарите од источниот регион, следејќи

Од вчера Државна лотарија на Македонија ја најавува најновата инстант лотарија под име СО СРЕЌА.

Погреб со смеење со поднаслов 101 Кочанска (не)згода...плус една е книгата која ќе се промовира вечерва во

„Славица Цевткова е поет кој преку својата поезија ја споделува љубовта, чистотата и искреноста. И тоа љубовта кон природата, опкружувањето,

Страница 1 од 41

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.