Вечерва во 19.45 ч. градоначалникот на Кочани, Ратко Димитровски ќе присуствува на ифтар, вечерата

Од мое лично име и од име на Општина Кочани, на сите припадници на влашката заедница

Утре, 23 мај во 12 ч. делегации од Сојузот на борците од НОВ - Кочани и од Општина Кочани ќе положат

Утре, 20 мај, Територијалната противпожарна единица - Кочани ќе го

ЕУ Инфо-точката во Општина Кочани во соработка со кочанските основни и средни училишта го одбележа 9 Мај, Денот на Европската

Утре, со почеток во 12 ч. на Летната сцена при Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани, Општина Кочани со поддршка од ЕУ

Велигден, или празникот на Христовото воскресение е дефинитивно најголемиот христијански празник. Страдалната седмица

Сабота, значи покој. Велика Сабота е ден на покојот, ден на Покојникот, ден на Најголемиот покој и

Почитувани, Во пресрет на најголемиот христијански празник - Христовото воскресение, кој повеќе од две илјади години е темел на христијанството

Православните верници го одбележуваат Велики петок, во знак на сеќавањето на денот кога Исус е распнат на крстот. Тоа е ден

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.