Здружението на пензионери на Кочани по повод одбележуванјето на стара Нова година, ја организира

Работно, со зголемен број служби и патроли ангажирани во текот на новогодишните празнувања, со

Измина една година од мојот мандат, година на нови општествени, политички и економски предизвици,

Неочекувано голем број на деца, околу 200, активно се приклучија во подготовките за првата официјална Бадникова поворка која ќе се оддржи на

Новогодишните и Божиќните празници годинава Кочани ќе ги помине во старо руво. Нема да има издвојување

Претставници од Општина Кочани ги посетија учениците со посебни образовни потреби од

По повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост, претставници од Општина Кочани денеска во 11:30 ч

Во организација на Еколошкото пчеларско друштво „Златна кошница“, од 19 до 21 октомври во Кочани

Дочекајте ја Новата година во некоја од хит дестинациите: Будимпешта, Будва, Сараево, Краков или Истанбул

Со нови термини одиме на добро познати места. Уживајте во Божиќниот пазар со ТА Либеро Травел и

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.