8 - ми март е ден кога се одбележува борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со

По повод Меѓународниот ден на жената, 8 Март, утре Полициската станица - Кочани во соработка со Општина Кочани

По повод 8 Март, Библиотеката „Искра“ денеска организира литературно читање. Членовите на Литературниот

Сите сме родољупци, или странски кажано патриоти, а патриотизмот, поточно родољубието најдобро се

По повод празниците „Св. Трифун“ и „Св. Валентин“, ЈОУ Библиотека „Искра“, организира литературно читање.

Дами, прославете го единствениот ден кој целосно е посветен на Вас. По повод 8-ми Март патувајте во некоја

Студентот Ангел Ангелов од Виница е момчето на кое од прва му се посреќи, меѓу 20-на кандидати кои се фрлаа

„Здравје, духовен мир и многу среќа им посакувам на сите“, рече Ристе Ристев, момчето што денеска го фати крстот во осветените води на Кочанска река,

За денот на вљубените подарете едно незаборавно романтично патување и создадете спомени со

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.