Со читање на светската и на македонската порака, Библиотеката Искра од Кочани го одбележа Светскиот ден на

Денеска, со почеток во 11 ч. во ОУ „Св. Кирил и Методиј“ во Кочани ќе се одржи Регионална ревија на училишни хорови

Денеска по 59 –ти пат беше одбележан патрониот празник на СОУ „Гошо Виќентиев“ од Кочани. На свеченоста

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на Ромите, 8 Април, денеска во Центарот за култура Бели мугри

По повод 1 Април, Денот на шегата, на Летната сцена на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани се одржа традиционалната „Априлијада“.

Донесена е одлуката ! Наместо во Штип, аеродрмот ќе се гради во Кочани.

Денеска во 11 ч. на Летната сцена на Центарот за култура „Бели мугри“, во организација на Одделението за

Утре, 23 март, на градскиот стадион во Виница ќе се оддржат традиционалните Тодорови трки, настан на ко

В сабота, 16 – ти март, со почеток во 11:00 часот на стадионот во Виница ќе се одржат традиционалните Тодорови

Прочка претставува голем празник за македонскиот народ и со него се поврзани голем број обичаи и верувања. Очигледно е дека проштевањето е

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.