На сите граѓани кои го слават Рамазан Бајрам им го честитам празникот и посакувам празничната сила да ја

Основното музичко училиште во Кочани ја одбележа 92-годишнината од раѓањето на својот патрон и основач,

На припадниците на влашката заедница им го честитам националниот празник – 23 Мај, датум што ја

Во присуство на гости, ученици и пензионирани пожарникари, Територијалната противпожарна едница – Кочани

Во организација на Фолклорниот ансамбл „Љупчо Сантов“, 2 до 5 мај во Оризари се одржа шестиот

Христос воскресе, навистина воскресе е поздравот со кој Христијаните во наредните три денови ќе се отпоздравуваат меѓу себе ширејќи ја веста за победата

Велика Сабота е денот меѓу смртта и воскресението, меѓу петок и Велигден, денот што ги спојува распнувањето

Почитувани, Ви го честитам Велигден и да Ви посакам здравје, благодат, љубов, мир и спокој во секој дом.

Денешниот празник е еден од базичните настани за Црквата.

25.4.2019 г. 11 ч. – Положување свежо цвеќе на споменикот на Никола Карев кај с. Тркање

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.