Миле Лефков е кандидатот за пратеник на ВМРО – ДПМНЕ од Кочани во ИЕ број 3

Марија Ангелова е кандидат за пратеник од Кочани од редовите на СДСМ во ИЕ број 3

Почитувани сограѓани, Ви благодариме што на 5 мај го искористивте вашето граѓанско право, излеговте на

Граѓаните денеска гласаат за избор на нов претседател.

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од претседателските избори и за предвремените избори

На фер, слободни и демократски избори за претседател, во првиот изборен круг победи Стево Пендаровски.

Најпрвин дозволете ми од име на ВМРО-ДПМНЕ и на членовите на Коалицијата За подобра Македонија

На вчерашниот прв круг од Претседателски избори во микрорегионот што го чинат четирите општини:

Во Општина Кочани на денешните Претседателски избори до водство дојде кандидатката подржана од ВМРО – ДПМНЕ и партнерите, Гордана Силјановска

Нема евидентирани неправилности во процесот на гласање на денешните Претседатески избориво во Кочани. Слична е состојбата и во соседните општини

Страница 1 од 8

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.