AMPHENOL TECHNOLOGY MACEDONIA - Има потреба од лабораториски техничар

18 Мар 2022
2092 пати

Моментално имаме потреба од 1 (едно) ново вработено лице за работно место: Лабораториски техничар

                                    

Одговорности и задачи:

 • Проверка на поддесувањата на машините преку мерењата и извештаите
 • Одобрување на дневното сериско произодство само во случај на задоволување на бараните критериуми
 • Обезбедување на бараниот квалитет на готовите производи
 • Одговорен за опремата во лабораторија
 • Лабораториски испитувања и мерења на параметри
 • Користење и пополнување на табела за статистичка контрола на резултатите
 • Подготовка на дневни извештаи (crossection репорти)
 • Блокирање на машината чии параметри не го задоволуваат бараниот квалитет и реагирање според моделот на ескалација
 • Следење на планот за калибрација на инструментите кои што ги користат
 • Аудит на мерењата во лабораторија
 • Следење на залихите на потрпошните материјали кои се користат во лабораторијата

Потребни квалификации:

 • Минимум средно образование (Предност - Високо образование)
 • Одлично познавање на работа со компјутерп
 • Познавање на статистичка контрола на резултатите
 • Организираност, тимски работник, самостојност

 

 

Вашите апликации ги очекуваме по електронски пат на следнава адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или директно во канцеларијата на оддел за човечки ресурси.

 

Напомена:

 • Ќе бидат контактирани само лицата кои ќе влезат во потесен избор.
 • Апликациите без назнака за кое работно место се однесуваат нема да се земат во предвид.
Оценете ја оваа вест
(0 гласови)