Повик за продолжување на важноста на лиценците за такси-превозниците

15 Јун 2018
273 пати

Општина Кочани ги известува такси-компаниите и таксистите со изминати лиценци дека е потребно да ја

продолжат важноста на лиценците за вршење такси-превоз на патници, како и на изводите на лиценците за возила со кои вршат превоз.
Законот за превоз во патниот сообраќај пропишува соодветни санкции за компаниите и такси-возачите што работат без важечки лиценци.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.