Виница - На 1 јуни прскање против комарци

31 Мај 2018
191 пати

Општина Виница ги известува граѓаните дека авионската дезинсекција против возрасни форми на комарци на подрачјето на општината, ќе се одвива на

01.06.2018 (Петок) во раните утрински часови (од 05:00 до 07:00).
Општина Виница апелира до пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелните семејства.
Доколку временските услови го спречат извршувањето на дезинсекцијата, истата ќе се изврши следниот ден, кога ќе бидат поволни временските услови.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.