Во БОМЕР сите вина од Винраската визба ГД ТИКВЕШ

11 Јан 2018
818 пати

Суштината на нивното работење е верувањето дека создавањето одлични вина е уметност која почнува во лозјето,

гласи филозофијата на на Винарската визба Милев Гоце Делчев – Тиквеш од Кавадарции, чии вина во Кочани можат да се набават единствено во Дисконтот БОМЕР, кој се наоѓа во зградата (бр. 5) на улицата „Ќеј на Револуцијата“.
Винската карта на ВВМ ГД Тиквеше е преполна, ги содржи вината , СУВОГОРСКО бело, розе и црвено од Смедеревка и Вранец, потоаТРАМИНЕЦ, СОВИЊОН БЛАНК, ШАРДОНЕ, ТЕМЈАНИКА и МУСКАТ РОЗЕ сите со „предзнакот“ – ВИРГО. На винската карта на ВВМ ГД Тиквеш се и ФАВОРИТ КУВЕ И МЕРЛОТ. Во БОМЕР ги има постојано по извонредно поволни цени
Тиквешкото лозарство е врсник на историјата, така се вели, а ВВМ ГД Тиквеш е вистински претставник на тиквешкото лозарство...

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.