Промоцијата на романот "До последен здив" од автор Анче Пешева ќе се одржи на 2 јуни во ЦК „Бели мугри“.

На 15 јуни во Градскиот парк, а на 16 јуни во Трговскиот центар во Кочани ќе настапуваат уличните забавувачи во рамките на фестивало

Денеска, 7 јуни, со почеток во 13 ч. во просториите на Библиотеката „Искра“ ќе биде промовиран романот

„’Македонска рок енциклопедија’ опфаќа преку 2 500 луѓе коишто ја одбележале културата на еден народ, луѓе кои со

Одборот за доделување награди на Општина Кочани го објави јавниот повик за доставување предлози за

Драмскиот аматерски фестивал, неговото 55 – то издание, започна синоќа во ЦК „Бели мугри“ во Кочани. Готовори градоначалникот

„Управата на Фестивалот годинава се одлучи да земе партнер за соработка за да се направи промена во концепцијата. Значи се

90 годишното постоење на ОУ “Славчо Стојменски“ ќе се круниса со изградба на нов спортски објект- училишна

На 23 и 24 мај ОУ,,Св.Кирил и Методиј“ – Кочани го чествува својот патронен празник. По

„Со претстава од Словенија, „Бегај ѓаволе, жена ми доаѓа“ на Културното друштво „Шатор Шторје“ од Словенија, в понеделник, на 28 - ми мај, со почеток во 19 ч., стартува

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.