Форест гетеринг во Гоцева Шума! На осми септември настап во живо на мајсторите на електронската музика -

Услугата за такси превоз во Кочани станува една од најскапите во државата, откако почна да се применува

Кочани ќе биде првиот град во државава каде ќе стартува мултисекторски проект од социјално-здравствен

Како пред дваесетина години, Споменикот на слободата оживеа со актерите и публиката дојдена да ја

В понеделник, на 20 агуст, на Споменикот на слободата, со почеток од 20 ч. ќе биде прикажана театарската претстава „Солун, град на духови“, работена

Општина Кочани и Канцеларијата на Фондацијата „Фридрих Еберт“ во Скопје организираат форум на тема „Младински перспективи за локален развој“.

На 30 август, во „Аква клуб“ - Кочани ќе настапи „Репетитор“, рок и пост панк трио од Белград, Србија,

Општина Кочани и Канцеларијата на Фондацијата „Фридрих Еберт“ во Скопје организираат форум на тема „Младински перспективи за локален развој“.

В недела, на 29 јули со почеток во 21 ч., на терасата на Центарот за култура „Бели мугри“ гостуваат три одлични метал-кор состави:

На осмиот мегународен фестивал на поезијата во Сремска Митровица, Република Србија, Киро Герасимов,

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.