По повод празниците „Св. Трифун“ и „Св. Валентин“, ЈОУ Библиотека „Искра“, организира литературно читање.

Дами, прославете го единствениот ден кој целосно е посветен на Вас. По повод 8-ми Март патувајте во некоја

Студентот Ангел Ангелов од Виница е момчето на кое од прва му се посреќи, меѓу 20-на кандидати кои се фрлаа

„Здравје, духовен мир и многу среќа им посакувам на сите“, рече Ристе Ристев, момчето што денеска го фати крстот во осветените води на Кочанска река,

За денот на вљубените подарете едно незаборавно романтично патување и создадете спомени со

Здружението на пензионери на Кочани по повод одбележуванјето на стара Нова година, ја организира

Работно, со зголемен број служби и патроли ангажирани во текот на новогодишните празнувања, со

Измина една година од мојот мандат, година на нови општествени, политички и економски предизвици,

Неочекувано голем број на деца, околу 200, активно се приклучија во подготовките за првата официјална Бадникова поворка која ќе се оддржи на

Страница 1 од 17

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.