По 43 години, тоалетите во ОУ „Крсте Мисирков“ во Оризари се реконструирани.

Почитувани матуранти, деновиве, вие, учениците од четврта година од двете средни училишта во Кочани,

Општина Кочани деновиве исплати нов четиримесечен износ за стипендии за студентите корисници за

Традиционалниот Пролетен крос, кој кај учесниците – учениците од основните и средните училишта беше најавен

Ученици и професори од Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ од Кочани, по покана од градоначалникот

Хоровите на основните училишта Св. Кирил и Методиј и Никола Карев и мандолинскиот оркестар на

По повод 2 април, Денот на литературата за деца, под мотото „Другарувањето со книгите ни е песна“,

Заврши реконструкцијата на тоалетите на вториот кат во ОУ „Крсте Мисирков“ во Оризари. Старата

Кочани беше втората дестинација во серијата посети на високи претставници на ЕУ, фокусирани на младите,

Во Спортската сала „Никола Карев“ во Кочани започнаа игрите од проектот „Зимски фудбалски радости“,

Страница 1 од 17

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.