Во рамките на проектот „Младите успеваат заедно“ поддржан од проектот за граѓанското учество на УСАИД, Центарот за култура, комуникација

Денеска, од 10:30 ч. во ресторанот „Амор“ во Кочани ќе се одржи првата од предвидените три работилници за подготовка на Стратегијата за развој на општина Кочани.

Денеска Спортско-риболовното друштво Еколошки клуб „Кочански рибар“ изврши порибување на

Швајцарската амбасадорка Сибиле Сутер Тејада денеска го посети градилиштето на Пречистителната

Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ – Кочани ги известува граѓаните и жителите на улицата

Риболовното друштво „Шаран“ вчера (09.03.2018) изврши ново порибување на езерото „Калиманци“. Во оваa

Со Договор за јавна набавка, склучен на 5 октомври 2017 година, Општината набави станица за

Страница 1 од 9

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.