Матурантите повеќе ги познаваат странските јазици, отколку што го познаваат мајчниниот јазик

Петар Филиповски е млад македонски ракометар кој има 18 години. По потекло е од Кочани, и како што самиот вели во интервјуто

Розета Петрова, штотуку завршена осмоодделенка во ОУ „Никола Карев“ од Кочани освои втора награда на шестиот Меѓународен фестивал на поезија и краток расказ

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.