Мартин Стојменов е најуспешниот спортист на Кочани за 2014 година, затоа што освои бронзен медал на ЕП

Изборот на спортист на Кочани за 2014 година влегува во својот финиш. Утре

Во 11 ч. во салата за состаноци во Општина Кочани, градоначалникот

Амбасадорката на Франција во Македонија, Лоренс Оер, е љубител на кочанскиот ориз. Таа го купува

Роамингот ќе поевтини од 1 јануари следната година. Тоа е епилогот

Девет балкански земји се подготвени да го укинат роамингот за сите мобилни

Според кабинетот на Џери Наумоф, министер за привлекување странски инвестиции, претставници на италијанска интернационална компанија

Градоначалниците на Кочани и на Чешиново-Облешево, Ратко Димитровски и Костадин Личков

Со цел да се запознаат со новините во извршувањето на авто-такси дејноста и обврските за усогласување на работењето со нив,

Во периодот од 8 до 11 Мај во шпанската општина Malpartida de caceresза се одржа единаесетиот по ред состанок на “Мрежата на европските села на штрковите”. На состанокот присуствуваа представници од девет рурални општини членки на мрежата (Rühstädt- Германија, Malpartida se Caseres- Шпанија... ...Velika Polana- Словенија, Čigoč- Хрватска, Belozem- Бугарија, Nagubajom-Унгарија, Eskikaraagac-Турција , Чешиново-Облешево-Македонија) меѓу кои и општина Buzica од Словачка која го доби признанието од “Еуро Натура”за Европско село на штркот за 2014година. Освен членките присуствуваа и представници од “Асоцијацијатa за реинтродукција на штрковите во Алзас” од Франција, “Асоцијацијата за заштита на белиот штрк”, Беркане од Мароко и представници од организацијата “Швајцарски Штрк”oд Швајцарија.

Страница 5 од 5

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.